به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین فرحانی در نشست پرسش و پاسخ فضلا و اساتید جهرمی با مسئولان ارشد حوزه های علمیه در سفر به استان فارس، اظهارداشت: از سال 86 که تحول در حوزه به صورت جدی آغاز شده، شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه چندین گام بلند و اساسی را درباره تقویت مدارس کشور برداشتند که یکی از این اقدامات تشکیل شوراهای استانی بود.
وی افزود: در هر استان یک شورا مشتمل بر علمای برجسته و موثر آن استان تشکیل شده که وظیفه سیاستگذاری و برنامه ریزی برای حوزه استان را بر عهده دارند.
معاون امور حوزه های علمیه گفت: امروز سیاستگذاری و برنامه ریزی به شوراهای استانی واگذار شده و این شورا مدیری برای مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تعیین می کند و به پیشنهاد مدیر، معاونین توسط شورا تایید می شوند.
معاون امور شهرستانهای حوزههای علمیه افزود: به صورت تفکیکی 46 وظیفه بر عهده این شوراها نهاده شده و برنامه های استان ها کاملا به آنها واگذار گردیده است که با ایجاد تشکیلات لازم، برنامه ها اجرایی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی به تاسیس معاونت امور طلاب و دانش آموختگان اشاره کرد و گفت: این معاونت برای خدمت رسانی به طلاب تشکیل شده که اقدامات خوبی از جمله اعطای تسهیلات برنامه ریزی برای سفرهای زیارتی، تهیه مسکن و موارد دیگر را انجام می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی با اشاره به دیگر اقدامات مرکز مدیریت حوزههای علمیه در راستای تحول در حوزه، تاسیس مدارس و ارتقای آنها از سطح دو به سطح سه را بسیار مهم دانسته و گفت: برای اینکه بتوانیم توسعه مدارس را تحت یک برنامه جامع داشته باشیم، نقشه توسعه حوزه های استانی به کمک شورای استانی طراحی شد تا بدین طریق استقلال حوزه های استانی و نقش علما در اداره این حوزه ها تقویت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: زیرساخت های حوزه ضعیف است و همت جدی برای ساخت مدارس علمیه در سال های گذشته شروع شده و تلاش می شود این زیرساخت ها تقویت گردد.
معاون امور حوزه های علمیه افزود: سال گذشته به 34 استاد جدید حوزه علمیه فارس مجوز تدریس اعطا گردید که تعداد اساتید استان را از 116 به 150 استاد افزایش داده است.
وی ادامه داد: 12 مجوز موقت به مدارس علمیه این استان اعطا شد تا با برنامه و محوریت شورای استانی تشکیل شوند.